Den grønne tænketank Concito har optaget 14 nye medlemmer. Dermed er medlemskredsen på omkring 100 organisationer, virksomheder og privatpersoner.
Det oplyser Concito på sin hjemmeside.
Blandt de nye medlemmer er blandt andet Aalborg Portland, Rambøll og Ørsted.
– Alle bidrag tæller, når det gælder om at accelerere den grønne omstilling, og det er vigtigt at få mange forskellige perspektiver på. Det giver os muligheden for en endnu tættere dialog og sparring med mange parter, og det styrker os alle. De mange nye medlemmer ser jeg som et meget positivt signal om, at vores viden og netværk er relevant og at der er et udbredt ønske at skabe fremdrift på den grønne omstilling, siger tænketankens direktør, Christian Ibsen.
Akademikerne
Danmarks Naturfredningsforening
Dansk Metal
DJØF
GreenLab
IKEA
Rambøll
Transition
Varefakta
Ørsted
Aalborg Portland
Derudover har tænketanken også optaget tre personlige medlemmer.
Kilde: Concito
Concito var i begyndelsen af maj en af modtagerne af modtagerne af en millionbevilling fra Veluxfondene.
Her meldte fondene ud, at de som et led i at hjælpe Danmark til at reducere CO2-udslippet med 70 procent frem mod 2030, ville afsætte 320 millioner kroner til at støtte fem forskellige klimatiltag. Ud af det samlede beløb vil Concito modtage 156 millioner kroner over de næste fem år.
Læs også: Millionbevilling skal opdatere forældet CO2-data
Med bevillingen vil Concito styrke tre områder:
- Tænketankens kommunikation, analyse og forvaltning af viden.
- Opdyrkelsen af nye programområder.
- Udvikling viden, så tænketanken får mulighed for at indgå nye partnerskabe.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
