Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Københavns Universitet skal lede omlægning af EU’s fødevaresystem til større bæredygtighed

EU policy, samarbejde og borgere. Det er de tre primære områder for det nye EU-projekt “Cleverfood”, som skal transformere fødevaresystemer på tværs af det europæiske kontinent til gavn for klima, bæredygtighed, biodiversitet og folkesundhed.

23 aktører danner sammen med fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet et konsortium, som skal drive projektet fremad. Foto: Getty.

Vi har hørt det gang på gang: Vi er langt fra klimamålene, og fødevaresystemet er en af skurkene. Vores landbrug og spisevaner plyndrer naturens ressourcekammer, køerne gasser ozonlaget i stykker, og vi ødelægger både biodiversiteten og truer vores folkesundhed.

I tal bliver summen, at Europas fødevaresystem står for en tredjedel af kontinentets udledning af drivhusgasser. Derfor skal

Nu skal Københavns Universitet samle og lede forskere, industri og myndigheder i en fælles transformation af fødevaresystemet i nyt omfattende EU-projekt: "Cleverfood". Det oplyser KU.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: