Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Danske virksomheder ligger i front med grønne patentansøgninger

Danske virksomheder indtager stærk position indenfor udviklingen af grøn teknologi. Og det er ikke blot gode nyheder for den grønne omstilling, men også for Danmarks økonomi.

Grøn teknologisk fremgang. Foto: iStock/audioundwerbung

Danske virksomheder ansøger om dobbelt så mange grønne patenter som de øvrige lande i Europa.

Det gælder for udviklingen af de teknologier, der beskæftiger sig med at begrænse virkningerne af CO2-udledninger. Det er f.eks. indenfor flyindustri, byggeri eller distribution af energi. Det er virksomheder som Novozymes, Haldor Topsøe, Danfoss og Grundfos Holding, der søger patenterne.

Danmark skiller sig positivt ud i en undersøgelse lavet af Den Europæiske Patentorganisation (EPO) og Den Europæiske Varemærkemyndighed (EUIPO), der tegner et billede af patentlandskabet i perioden 2015-2019. 

Ser man på danske virksomheders samlede patentansøgninger, er nemlig knap hver femte ansøgning kategoriseret under grøn innovation. Og når det kommer til antallet af grønne ansøgninger pr. land, ligger Danmark også helt i top på en fjerdeplads, fremgår det af undersøgelsen (se graf nedenfor). 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: