Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

De unge skal lære om ansvarligt forbrug

LB’s fonde uddeler 1,2 millioner kroner til at fremme Verdensmål 12.

LB's fonde uddeler 1,2 millioner kroner til at fremme Verdensmål 12.

LB Forsikrings fonde uddeler i år mere end 1,2 millioner kroner, der i år skal gå til sætte Verdensmål 12 ‘Ansvarligt forbrug og produktion’ på dagsordnen hos børn og unge.

Det meddeler forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Pengene skal gå til projekter inden for pædagogik og undervisning, og LB, eller Lærerstandens Brandforsikring, håber på, at pengene vil være med til at sikre større ansvarlighed inden for Verdensmålets tema.

Fondene, der består af LB Fonden samt LB Foreningens Fond, uddelte i 2020 370.000 kroner med fokus på Verdensmål nummer fire, der handler om at sikre kvalitetsuddannelse.

LB Forsikring, der med 400.000 medlemmer er Danmarks tredjestørste forsikringsselskab på privatmarkedet, landede en bundlinje på 493,9 millioner kroner i 2020.

Ansøgningsfristen for at få en del af puljen af fondsmidlerne er 1. september 2021.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.