Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

‘- Det har været svært at forklare folk, hvad vi laver

Det første år af 5 Medias levetid har budt på lancering af site og branding af en helt ny medietype.

Det første år af 5 Medias levetid har budt på lancering af site og branding af en helt ny medietype.

Det første år af 5 Medias levetid har budt på lancering af et site og branding af en medietype, som hidtil har været ukendt.

– Vi har måttet opfinde vores eget label. Det har været lidt svært at forklare folk, hvad vi er, siger CEO Mie Dahlquist, der derfor kalder 5 Media for en impact media foundation.

– Vi er ikke bare et medie, og vi er ikke bare en fond, tilføjer hun.

5 Medias koncept består af tre ben; en medieplatform, der sætter fokus på klima og bæredygtighed, et community hvor 5 Media forbinder aktører, der arbejder med grønne initiativer, med ressourcer og kompetencer, samt klassisk fondsarbejde, hvor 5 Media støtter initativer finansielt via en donationspulje.

Ny start, kort efter start

5 Media, der gik i luften i juni sidste år, finansieres af den amerikanske forretningskvinde og filantrop Laura DeVere, men det var oprindeligt en hemmelighed.

Det var dog omgivet af for meget mystik, fortalte Mie Dahlquist til Sustain Report tilbage i februar, hvorfor den glade giver alligevel blev offentliggjort:

– I takt med det strategiarbejde vi havde i november måned, besluttede vi, at vi er nødt til at sørge for, at vores målgruppe skal forstå hvem vi er.

Trods omstruktureringen og arbejdet med at tydeliggøre sin branding fortæller direktøren, der selv har en baggrund i marketing, at det vanskeligste i løbet af det første år, har været at følge med efterspørgslen.

– Jeg tror egentlig, at den største udfordring har været at følge med i interessen og at have hænder nok til alt det, vi gerne vil.

Et åbenlyst behov

Ifølge Mie Dahlquist kan 5 Media allerede kan se, at der er rigtigt mange, der gerne vil arbejde frivilligt for “den gode sag”, og at brugere i community’et blandt andet fungerer som rådgivere for hinanden.

– Jeg synes, det er åbenlyst, at der er et behov for nogle, der arbejder med at skabe en bæredygtig fremtid med de udfordringer vi står overfor. Der er behov for en løsningsorienteret approach.

Læs også: Her er de tre faktorer, der afholder virksomhederne fra grøn omstilling

I maj rundede virksomhedens site 62.000 brugere. Målgruppen er almindelige mennesker, græsrodsbevægelser, virksomheder og investorer, der har ‘ressourcerne, viljen og kompetencerne til accellere udviklingen mod en bæredygtig fremtid’, oplyser direktøren.

– Det vi oplever er, at når man giver folk en platform, så finder de hinanden, siger hun.

Det skete blandt andet, da et filmhold brugte community’et til at lede efter funding til en dokumentarserie om bæredygtighed. Finansieringen endte med at blive fra 5 Media selv, som foruden penge også stiller digitale midler til rådighed og udvikler et site specifikt til projektet.

– Der er brug for konstruktiv journalistik, frem for medier, der varsler dommedag og kriser, siger Mie Dahlquist.

Skove i storbyen

Planen er, at fonden hvert år skal støtte op mod ti projekter med 750.000 kroner. Indtil videre støtter 5 Media tre projekter, og yderligere fem ventes at få støtte efter den pitchrunde i marts, som virksomheden lige nu er ved at gennemgå de 60 pitches fra.

– Vi er helt overvældede. Det er nogle virkelig gennemarbejdede og fantastiske initiativer, vi fik ind, siger Mie Dahlquist.

Læs også: Fond uddeler million-støtte til bæredygtige iværksættere

Et af de pitches som er blevet udvalgt, som 5 Media godt kan løfte sløret for, er et samarbejde med IVN, der skaber tiny forrest-projekter, hvilket betyder, at de arbejder for at få mere natur ind i tætbebyggede områder.

5 Medias projekt bliver derfor at donere en park på størrelse med en tennisbane til en storby et sted i verden.

– IVN kommer til at stå for konsulentarbejdet, og vi kommer til at betale for deres arbejdstimer og for de træer og planter, som skal bruges, siger Mie Dahlquist.

Hun tilføjer, at hun selvfølgelig synes det kunne være særligt sjovt, hvis skovområdet ender med at blive placeret i Danmark, men at hun dog vil lade den proces være op til IVN, som vurderer projekterne ud fra både politiske, biodiverse og praktiske parametre. Vinderen kåres i slutningen af august.

(Rettelse: I en tidligere version skrev Sustain Report, at tidligere chefredaktør Karen Bro fratrådte i november. Hun fratrådte dog allerede i starten af året, inden Mie Dahlquist blev ansat og inden 5 Media reelt gik i luften)

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.