Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Direktør efterlyser konkrete tiltag for forsyningssikkerhed og grøn omstilling

Regeringen vil nedsætte en national energikrisestab. For et år siden bakkede Dansk Energi op om at fjerne barrierer, der forhindrer samarbejde på tværs af sektorer. Nu er organisationens daværende topchef minister for området.

Lars Bonderup Bjørn fra Ewii efterlyser konkrete tiltag til at hånDtering af energikrisen. Han stiller gerne Ewiis analyse til rådighed for den nye minister. PR-foto: Ewii.

Fjern de mange barrierer, som gør det besværligt og umuligt at høste oplagte gevinster på tværs af el, fjernevarme, vand- og spildevandsforsyning. Sådan lød budskabet i et brev til Klima, Energi- og Forsyningsministeriet, som de tre brancheorganisationer Danva, Dansk Fjernvarme og Dansk Energi sendte i december 2021.

Nu bliver det den daværende topchef for Dansk Energi, Lars Aagaard, som kommer til at sidde med den opgave.

Bag henvendelsen til ministeriet lå en analyse fra multiforsyningsselskabet Ewii. Selskabets administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn peger på, at der stadig er mange hurtige gevinster at hente i den analyse, Ewii lagde frem i 2021.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: