Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Diversitet: Forskningen er fanget i en mandsdomineret fortid, som skriger på opgør

Videnskabernes Selskab og Videnskabsår22 inviterede til oplæg og diskussion om kønsdiversitet i forskningsverden. Forskere, landets største fonde og tænketanken DEA gav status og stillede skarpt på udfordringer og konkrete tiltag, der skal understøtte flere kvinders muligheder.

Krøyers monumentale maleri "Et møde i Videnskabernes Selskab" dannede kulissen og forekom som et selvstændigt afsæt til dagens diskussion af kønsdiversitet i forskningsverden. Foto: Jakob Boserup.

49 videnskabsmænd lytter i dag intenst med fra væggen i mødesalen i Videnskabernes Selskab. De har hængt, der siden 1897 som P. S. Krøyers tidbillede af et tænkt møde i Videnskabernes Selskab for de mest anerkendte forskere. Vel og mærke alle mænd.

Og det er hele humlen. Forskningsverden er stadig domineret af hankønnet i 2022. Derfor har Videnskabernes Selskab og Videnskabsår22 skiftet de stive puds ud og i stedet fyldt salen med førende kvindelige såvel som mandlige forskere til debat om kønsdiversitet i forskningsverdenen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: