Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Dokumentarguide: Drop de dystopiske dokumentarer og fordyb dig i filmverdens håb

Klima kæmper sin vej til filmskærmen, men hvor skal du starte? Sustain Report tager dokumentarist Phie Ambo og kulturforsker Gregers Andersen i hånden og guider dig gennem dokumentarers input til den bæredygtige agenda.

Klima og bæredygtighed smitter også af i dokumentarernes verden. Få her et overblik og anbefalinger. Foto: iStock/ Bombermoon.

-Vi er nødt til at genopfinde kommunikationen om biodiversitet og klima. Det værste er at opmale mareridtscenarierne. Det skaber apatiske kyniske og passive mennesker, da det er så overvældende. Og det rykker ikke ved noget.

Sådan slår dokumentarist Phie Ambo den grundlæggende problemstilling fast, når det gælder dokumentarfilm om klima og miljø.

Mange bliver kunstnerisk nervøs for, om det bliver for politisk. Men klima og biodiversitet er apolitisk.

Phie Ambo, dokumentarist

Sustain Report har fanget både den danske dokumentarist med en håbefuld agenda og kulturforsker, adjunkt i miljøhumaniora, kommunikation og psykologi ved Aalborg Universitet Gregers Andersen for at give et indblik i dokumentaruniversets tag i bæredygtighed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: