Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Effektiv forskningskommunikation kan bane vejen for grøn omstilling og komme skeptikere i forkøbet

Med raserende klima-, biodiversitets- og energikrise har videnskabens gennemslagskraft sjældent været vigtigere. Professor og forfatter Mikkel Gerken deler sin forskning og nye bogs råd og analyser om, hvordan man effektfuldt kommunikerer videnskaben med usikkerheder og mellemregninger.

Professor, ph.d. Mikkel Gerken forsøger med ny bog at give en bredere videnskabsteoretisk forståelse af kommunikation om videnskab, og derigennem sikre mod skeptikere. Foto: iStock/ inhauscreative.

Klimaskepsis, frygt for kunstig intelligens eller kultiveret kød og GMO-forskrækkelser. Videnskabens fremskridt kan hurtigt give bagslag, når forskere og virksomheder sender ny viden og gennembrud ud i virkelighedens virvar af lægmænd og mediefolk. Det står i vejen for den grønne omstilling.

Dårlig videnskabskommunikation kan nemlig resultere i tabt forskning og risiko for videnskabelig skepsis, myter og irrationel pseudovidenskab. Sådan lyder advarslen fra professor i filosofi ved Syddansk Universitet og forsker i videnskabs- og erkendelsesteori Mikkel Gerken.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: