Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

En milliard, en sms og en cykelsti for en vindmøllepark

‘I min baghave, tak. Grøn energi til alle’ KU og Green Power Denmark inviterede til debat om, hvordan de store energiprojekter undgår nabostridigheder.

Danmark skal have borgerne med, hvis den grønne omstilling skal lykkes. Det var temaet til KU og Green Power Danmarks event. Foto: Ghita Nidam Møller.

En penny for dine tanker - eller en cykelsti for en solcelle, som det hedder sig, når energiselskaberne tager kampen op med NIMBY's, folk med attituden not in my backyard, i jagten på vindmølle- og solcelleprojekter ude i kommunerne. Det er langt fra altid en festlig modtagelse fra borgerne, når den grønne omstilling kommer fysisk tæt på.

Men i festsalen på Københavns Universitet er det én stor lattermild forsamling på 600 hoveder, der smiler af de mange øgenavne for det konfliktfyldte område. Det er gratis at grine og nemt at være grøn fortaler, når den nærmeste have er Kongens Have.

Men det er ikke gratis for energivirksomhederne at få borgerne med, hvor vinden blæser i møllerne, og solcellerne suger kraften ud af solskinnet. Det slår Eurowind, Europe European Energi, Better Energy og Green Power Danmark fast, da de byder forskere velkommen i festsalen og på skift tager ordet til eventet "I min baghave, tak. Grøn energi til alle".

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: