Dansk Design Center har gennemgået en udvikling med både selvledelse og struktur. Direktør Christian Bason fortæller, hvordan de i 2020 startede en forvandling, der skulle ændre på organisationsformen i virksomheden. En forvandling som endnu ikke er slut, og som ifølge Christian Bason hele tiden er i proces. “Noget af det der har være svært er blevet nemmere, men samtidig vil jeg sige, der opstår hele tiden nye dilemmaer og udfordringer. Så jeg tror egentlig ikke på, at det her, det er en rejse der stopper.” siger han.
Dansk Design Center har med sin nye organisationsform forsøgt at komme væk fra den hierarkiske struktur og hen mod en mere selvledende organisation. En form hvor organisationens formål er i fokus, og en form som, ifølge Christian Bason, er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man er en del af.
Beslutningerne skal tages tæt på problemet og ud fra organisationens formål frem for den enkeltes. Når beslutningerne ikke skal op og ned i hierarkiet, kan der reageres hurtigere, mere relevant og kvalificeret, forklarer Christian Bason.
I Dansk Design Center har de sagt farvel til den traditionelle afdelingsleder, og der skildres i stedet mellem den faglige og den personlige leder. Hvor faglige ledere findes i organisationens fagområder, som for eksempel den grønne omstilling, er de personlige ledere mere optaget af at bidrage til andres faglige, organisatoriske og personlige udvikling. Christian Bason udtrykker, at det er frivilligt, hvorvidt man vil være eller have en personlig leder, men han ser det som et redskab, der blandt andet kan tilbyde sparring eller hjælp til navigering i organisationen.
Som topleder erkender Christian Bason, at det er svært at vænne sig af med den vanemæssige tilgang og give slip på kontrollen og beslutningstagningen. Han skal i sin nye rolle nu rådføre sine kollegaer til at tage de vigtige beslutninger selv. Han mener, at den nye struktur i organisationen i den grad styrker projekter og projektledelsen når opgaven løses tæt på problemet.Christian Bason udkommer den 13. april med bogen Organisationen blev sat fri, og lederskabet skulle genfindes, om den frisatte organisation i Dansk Design Center og hele ledelsesopgaven.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Eske Willerslev: Iskerner og hundelort kickstartede verdenskendte opdagelser
DERFOR BLEV JEG FORSKER: NASA ringede og ville have fat i professor Willerslev. Titlen havde den specialestuderende ikke endnu, men et forskningsgennembrud af dimensioner banede vejen for forskerkarrieren.

Merværdien af nordiske forskningsprojekter trumfer de nationale
Nordisk forskningssamarbejde giver dobbelt op på merværdi for samfund og forskning, viser ny impactrapport. Derfor bør man satse på flere og større nordiske calls, mener direktør i NordForsk.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.