Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Etik og indtjening er ikke modsætninger

Der er ikke nogen modsætning mellem at ville tjene penge og at være etisk. Det mener man i konsulentbureauet Etikos, hvor xx og xx er de seneste gæster i podcasten ‘Bæredygtig Business’ med Steffen Max Høgh. Han er desuden CSR-direktør i Holmris B8.

Man kan ellers få det indtryk, at virksomheders fokus på profit er en hindring for at blive mere bæredygtige og samfundsansvarlige.

Fra 2021 bør virksomheder for eksempel have et formål, som er større end at tjene penge. Sådan lyder en overvejelse hos Selskab for God Virksomhedsledelse, xxx i Børsen.

De kortsigtede krav til resultater, som særligt mange børsnoterede virksomheder er underlagt, ses også af nogen som en hæmsko for en mere bæredygtig drift og for at tage samfundsansvar.

 

 

Forsiden lige nu:


Missionorienteret forskning skaber forandring

De seneste måneders debat om forskningsfrihed maner til eftertanke. Skal samfundet lykkedes med de store missioner, kræver det en balance mellem fri og strategisk forskning. Det er op til politikere og beslutningstagere at sørge for at denne balance, og det er op til forskere at indgå kritisk og konstruktivt, mener forfatterne. Bohrs eksponentielle aktualitet

I anledning af genudgivelsen af ”Det Udelelige” har vi talt med Tor Nørretranders. Det er blevet til en snak om Niels Bohrs aktualitet og bogens betydning for Nørretranders’ karriere og for nutidens generation af danske fysikere.


Seneste artikler:


SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.