Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Flere sustainability-profiler optaget i Kraks Blå Bog

Blandt andre Coops direktør er blevet en del af det fine selskab i bogen.

Blandt andre Coops direktør er blevet en del af det fine selskab i bogen.

Flere sustainability professionelle har fundet plads i nyeste udgave af Kraks Blå Bog. På tværs af alle bogens kategorier er 147 nye navne blevet optaget.

Fælles for alle de optagne er, at ”det er folk, der tager deres talent og ambition alvorligt, og som hver især bidrager til at forme eller berige vores tid”, lyder det fraGads Forlag, der udgiver bogen

– De vidner om et Danmark, der gør sig umage, og det er altid værd at hylde og anerkende, siger redaktionschef Bolette Rud. Pallesen.

Coop-direktør indgik ESG-aftale om banklån

Blandt andre Kræn Østergaard Nielsen, administrerende direktør i Coop, er blevet optaget.

Tidligere i maj indgik Coop, moderskibet bag blandt andet Kvickly og Brugsen, en ESG-aftale omkring sine banklån, som betyder, at koncernens lån bliver billigere, jo mere grøn Coop, bliver i de kommende år.

– På baggrund af vores mangeårige arbejde med bæredygtighed og vores ambitiøse planer for området, kan vi nu høste en direkte finansiel gevinst ved at optage grønne lån, lød det fra Kræn Østergård Nielsen, der kaldte aftalen en milepæl.

Aftalen omhandlede en milliard kroner af kreditaftalen med et konsortium af banker, anført af Nordea og med SEB, DNB og Nykredit Bank, betød blandt andet, at Coop har forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen af sine driftsaktiviteter med 75 procent i 2025, sammenlignet med 2018.

Portland-direktør præsenterede CO2-reduktioner

Blandt de optagne er også Michael Lundgaard Thomsen, Managing Director, Aalborg Portland. I 2019 blev han udpeget til formand for en af regeringens 13 klimapartnerskaber.

Læs også: Nye klimaformænd og andre navnenyheder fra ugen der gik

I 2020 præsenterede han Aalborg Portlands ’Roadmap for bæredygtig cementproduktion i Danmark’, hvor virksomheden forpligtede sig til et CO2-reduktionsmål på 30 procent frem mod 2030

– Vi har sat os et ambitiøst, men realistisk mål med 30 procent CO2-reduktion i 2030, som vi kan nå med de nuværende betingelser. Hvis rammevilkårene og de politiske beslutninger tillader det, kan vi reducere endnu mere frem mod den nationale målsætning om en 70 procent CO2-reduktion i 2030, sagde Michael Lundgaard Thomsen ved præsentationen af planen.

Du kan se alle de nyoptagne her.

Kraks Blå Bog 2021-2022 er den 111. udgave af bogen, der er udkommet siden 1910. 

I alt indeholder den trykte udgave af bogen 8.468 biografier over nulevende personer, mens den digitale version på blaabog.dk rummer samtlige biografier for de omkring 30.000 personer, der har været i Kraks Blå Bog gennem tiden.

I den digitale version kan man desuden finde oplysninger om børn og de optagnes Why, som giver indblik i, hvad der driver og motiverer dem.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.