Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Forbrugerombudsmanden vil politianmelde flere greenwashere

GREENWASHING. I en håndfuld aktuelle sager kunne virksomhederne ikke dokumentere deres påstande om bæredygtige produkter. Den type afgørelser vil blive offentliggjort med en pressemeddelelse med virksomhedens navn.

Forbrugerombudsmanden havde lånt et auditorium på Københavns Universitet til at informere om miljømarkedsføring. Foto: Henrik Munksgaard

Når det gælder miljømarkedsføring, minder Forbrugerombudsmandens ageren på mange måder om en kvægdriver, der stille og roligt samler dyrere tættere og tættere, for til sidst at have styr på dem i en lille indhegning.

I den første fase er Forbrugerombudsmanden redet ud på marken. Med venlig information får virksomheder at vide, hvad der er do’s og dont’s. Dette er den første fase af inddæmningen. Men hvis virksomhederne ikke retter ind, er Forbrugerombudsmanden, Christina Toftegaard Nielsen og hendes stab, klar med et piskesmæld for at få dem til at overholde reglerne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: