Du kan i stigende grad finde quinoabøffer, ærteproteinrige shakes, plantepålæg og bønnepostejer i køledisken. Forskere har efterhånden ramt umami-smagen med svampeuniversitets dybder, ærteproteiners ernæringsværdi og aktivt gærs ostelignende smag.
Men der har manglet noget for virkelig at få forbrugerne med på vognen: teksturen.
Næste problem er, at trods det voksende parti af plantebaserede varer, har der været fejl i "klimabonnen". Forarbejdningen af de plantebaserede proteinalternativer koster nemlig rigtig mange ressourcer, så de i sidste ende ikke er så bæredygtige alligevel.
Nu har KU Science muligvis knækket koden til at kunne løse begge problemer. Deres forskere har fundet svaret i bakterieriget. Mere konkret i form af blågrønalger eller mere retvisende cyanobakterier, oplyser København Universitet.
💡 Vil du have hele historien?
Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.
Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.
Har du allerede abonnement? Log ind her: