Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Forskerrapport: Tre grunde til at klimakreditters effekt ofte overdrives

GREENWASHING. På tværs af grænser advarer klimaforskere mod, at effekter af klimakompensering igen og igen overdrives.

Skovrejsning kan bidrage til at optage CO2, men det er ikke et vidundermiddel, advarer forskere. Foto: iStock/georgeclerk

Den australske professor Andrew Macintosh sprang ud som whistleblower i foråret. Efter han i årevis arbejdede for det australske regeringsprogram for CO2-kreditter, stod professoren frem og kaldte systemet for ‘svindel over for miljøet, skatteyderne og forbrugerne’, fremgår det af den britiske avis The Guardian

Helt så markant er sprogbruget ikke i Klima- og Omstillingsrådets (KOR) rapport “Klimakompensation - muligheder, faldgruber og alternativer,” der udkom i februar 2021. Men de overordnede konklusioner er de samme.

På tværs af landegrænser er budskabet fra et væld af forskere ens. Det er fint, at virksomhederne støtter andre aktører med eksempelvis skovrejsning, som kan optage CO2. Men det skal ske, uden at man medregner en estimeret effekt i virksomhedens egne udledninger. Der er store usikkerheder ved klimakreditter, og der er en oplagt risiko for, at det kommer til at stå i vejen for reelle reduktioner.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: