Tidligere minister og overborgmester Frank Jensen har etableret et konsulentfirma, som blandt andet skal rådgive om grøn omstilling og verdensmål. Det fremgår af et LinkedIn-opslag, som Altinget citerer.
– Jeg har igennem de sendte måneder fået tilstrækkeligt med kontrakter og aftaler til at etablere mit eget konsulentfirma, hvorfra jeg skal rådgive direktion og bestyrelse i flere virksomheder indenfor offentligt og privat samarbejde. Verdensmålene og den grønne omstilling, samt energi- og forsyningssektorens udvikling. Jeg glæder mig til at komme igang, skriver Frank Jensen i opslaget.
Frank Jensen har særligt i sin tid som overborgmester arbejdet med grøn omstilling i forbindelse med Københavns klimaplan for at blive CO2-neutral i 2025. Han har desuden haft poster som forskningsminister og siden justitsminister samt været arbejdsmarkedsforsker ved det daværende Aalborg Universitetscenter efter sin uddannelse.
Allerede på pressemødet, hvor Frank Jensen trak sig som overborgmester i København, stod det klart, at han fortsat ville arbejde med grøn omstilling.
– Jeg skal ud at finde mig et arbejde, men hvis I spørger mig til mine interesser, så ligger de i retning af, at vi skal have gang i den grønne omstilling, vi skal nå målene regeringen har sat om, at vi skal reducere CO2 allerede i 2030 med 70 procent, og det er en gigastor opgave, sagde han dengang.
Opgivelsen af overborgmesterposten skete efter et dramatisk forløb, hvor adskillige kvinder stod frem med anklager om, at Frank Jensen havde krænket dem. I den efterfølgende tid, mistede han ligeledes sine bestyrelsesposter i blandt andet Rockwool Fonden, ligesom han gik af som næstformand i Socialdemokratiet.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
