Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Forskere gør op med konflikt mellem bæredygtighed og sikkerhed

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet og DTU Sustain foreslår en ny fremgangsmåde, hvor man kan kombinere bæredygtigheds- og risikovurdering. Metoden rækker ud til producenter, myndigheder og andre, der vil tage hensyn til både fødevaresikkerhed og bæredygtighed.

Genanvendelse er ikke altid entydigt godt. Derfor skal man vurdere emballage ud fra både bæredygtighed og sundhedsrisiko, vurderer DTU-forskere. Foto: iStock/ Kemter.

Fødevareindustrien er et let offer for en uophørlig fanfare om miljøgriseri og sundhedsfarer, når det kommer til fødevarer og relaterede produkter såsom emballage.

Men det er ikke en lige til opgave både at sikre bæredygtig indpakning og produkter samtidig med at værne om sundheden, når vi slukker vores tørst og sult.

Der er med andre ord en konflikt mellem bæredygtigheds- og sundhedshensyn. Forskere på DTU foreslår derfor nu en ny fremgangsmåde, hvor bæredygtighed og sikkerhed bliver tænkt sammen i vurdering af varer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: