Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Google poster millioner i dansk forskningsprojekt

Dansk Hydraulisk Institut (DHI) modtager to millioner dollars fra Google.org til projektet Global Wetland Watch, der har til formål at kortlægge verdens vådområder.

Verdens vådområder bliver kortlagt i dansk projekt i samarbejde med Google.org og FN's miljøorganisation UNEP. Foto: iStock/Bkamprath

Normalt er vådområder måske ikke noget, vi forbinder med Google og heller ikke den anden vej rundt. Men forbindelsen bliver altså etableret nu i et nyt klimaprojekt sat i verden med dansk afsender. 

Den filantropiske Google-enhed, Google.org, bevilliger to millioner dollars til DHI A/S’ projekt Global Wetland Watch. Projektet har til formål at fremme verdens forståelse af vådområder i klimaets navn.

Bevillingen fra Google.org hører under AI for the Global Goals Impact Challenge og kommer som led i Googles samlede indsats for at støtte fremskridt mod FN’s Verdensmål.

Med projektet Global Wetland Watch vil DHI i samarbejde med FN’s miljøorganisation UNEP og andre partnere kortlægge globale vådområder gennem satellitbilleder og kunstig intelligens. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: