Bæredygtighedsfestivalen Bio-Bio kan nu præsentere sit fulde program.
– I Bio-Bio åbner vi op for en omstilling drevet af æstetik, humor, alvor og sanselighed. Vi arbejder med et diverst udsnit af kunst og kultur – men også med en ambition om et diverst fællesskab, hvor visioner for en mere bæredygtig fremtid er det, der binder de optrædende såvel som publikum sammen, har festivalchef Marlene Schiött Rasmussen tidligere udtalt.
Bio-Bio er en ny festival, der løber af stablen fra torsdag 12. august til 17. august på BaneGaarden i København. Hver eneste dag vil have sit eget tema, som deltagerne kan dykke ned i ved at se film, deltage i debatter og spise sammen med de andre gæster.
– I år har vi særlig opmærksomhed på, at minoritetsetniske danskere ikke er velrepræsenterede i klimabevægelsen, og vi prøver at skabe rum for dette med et sted, hvor behov og visioner frit kan luftes, lød det videre.
Læs også: Unge iværksættere skal skabe fremtidens bæredygtige løsninger
Deltagere på Bio-Bio vil derfor kunne opleve seks dage, hvor fokus på grøn omstilling og bæredygtighed.
I forbindelse med problematikkerne omkring det bæredygtige samfund vil deltagere blandt andet kunne opleve filminstruktør Anders Morgenthaler i samtale med Maria Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, og Flemming Rafn, arkitekt og medstifter af Tredje Natur, om, hvordan det kan være muligt for mennesket at leve i bedre balance med naturen.
Ligeledes er det muligt at dykke ned i udfordringerne med at få minoritetsetniske danskere til at engagere sig i klimaet, og så kan interesserede lære mere om bygninger bygget af svampe.
– Ambitionen er blandt andet at sætte fokus på den manglende inklusion og repræsentation af minoritetsetniske og racialiserede forskere, aktivister og stemmer i klimabevægelsen. Der er et stort potentiale for at udbrede nye vigtige samtaler, der kombinerer et blik for ulighed og racisme med den grønne dagsorden, har bestyrelsesmedlem i Bio-Bio, Fahad Saeed, tidligere udtalt.
Du kan se programmet på bio-bio.dk.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
