Bæredygtighedsfestivalen Bio-Bio kan nu præsentere sit fulde program.
– I Bio-Bio åbner vi op for en omstilling drevet af æstetik, humor, alvor og sanselighed. Vi arbejder med et diverst udsnit af kunst og kultur – men også med en ambition om et diverst fællesskab, hvor visioner for en mere bæredygtig fremtid er det, der binder de optrædende såvel som publikum sammen, har festivalchef Marlene Schiött Rasmussen tidligere udtalt.
Bio-Bio er en ny festival, der løber af stablen fra torsdag 12. august til 17. august på BaneGaarden i København. Hver eneste dag vil have sit eget tema, som deltagerne kan dykke ned i ved at se film, deltage i debatter og spise sammen med de andre gæster.
– I år har vi særlig opmærksomhed på, at minoritetsetniske danskere ikke er velrepræsenterede i klimabevægelsen, og vi prøver at skabe rum for dette med et sted, hvor behov og visioner frit kan luftes, lød det videre.
Læs også: Unge iværksættere skal skabe fremtidens bæredygtige løsninger
Deltagere på Bio-Bio vil derfor kunne opleve seks dage, hvor fokus på grøn omstilling og bæredygtighed.
I forbindelse med problematikkerne omkring det bæredygtige samfund vil deltagere blandt andet kunne opleve filminstruktør Anders Morgenthaler i samtale med Maria Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, og Flemming Rafn, arkitekt og medstifter af Tredje Natur, om, hvordan det kan være muligt for mennesket at leve i bedre balance med naturen.
Ligeledes er det muligt at dykke ned i udfordringerne med at få minoritetsetniske danskere til at engagere sig i klimaet, og så kan interesserede lære mere om bygninger bygget af svampe.
– Ambitionen er blandt andet at sætte fokus på den manglende inklusion og repræsentation af minoritetsetniske og racialiserede forskere, aktivister og stemmer i klimabevægelsen. Der er et stort potentiale for at udbrede nye vigtige samtaler, der kombinerer et blik for ulighed og racisme med den grønne dagsorden, har bestyrelsesmedlem i Bio-Bio, Fahad Saeed, tidligere udtalt.
Du kan se programmet på bio-bio.dk.
Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed i akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
