Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Kultur

Han trumfer præsidenter og siger det, ingen andre tør for at redde jorden fra os selv

Biolog, forsker og tidligere ansvarlig for udviklingsprojekter i Verdensbanken Lauritz B. Holm Nielsen lægger sine roller fra sig i ny bog. Han angriber solcelleparker, verdens vokseværk, korruption og Nutellamadder, som bremser den reelle grønne omstilling.

Lauritz B. Holm Nielsens karriere som biolog og frontfigur i internationale organisationer har ført ham verden rundt. Nu deler han sin ærlige beretning om, hvordan videnskab og magt kæmper om at påvirke jordens udvikling. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.

Biodiversitet er et ømt område, hvor magtspil og økonomi sætter bremsen i. Befolkningstilvæksten tør ingen overhovedet bringe på bane. Da slet ikke rose etbarnspolitikken i Kina. I hvert fald ikke i andet end kritiske vendinger. 

Og dog. Naturens vogter, verdensmand, biolog og formand for en række internationale organisationer gennem årtier Lauritz B. Holm-Nielsen bryder den forbeholdne tavshed, som titler, poster og politisk popularitet fremtvinger. 

- Det er stort problem, at det ikke er politisk korrekt at snakke befolkningsbegrænsning, eller at det ikke er rigtig politisk korrekt, at man skal vælge en bøf på 100 gram frem for 300 gram. Det er jeg fri for. Jeg er mig selv. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: