Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Henrik Stiesdal: Med politisk mod kan vi nå klimaneutralitet i 2045

Den grundlæggende teknologi til et fossilfrit samfund er til stede. Vi mangler storskala-projekter som kan få priserne ned, lød budskabet fra den grønne omstillings tekniske grand old man.

Med den rigtige tilgang - og politisk mod - kan vi nå klimaneutralitet allerede i 2045, lød pointen fra Henrik Stiesdal. Foto: DI

Hvis der er tilstrækkelig politisk vilje, kan Danmark blive klimaneutral allerede i 2045. Og selv om de danske udledninger ikke fylder meget i international sammenhæng, vil det være et værdifuldt eksempel for resten af verden.

Budskabet kommer fra Henrik Stiesdal. Med et væld af opfindelser er han den grønne omstillings teknologiske grand old man. Han har en fortid i både Vestas og Siemens vindenergi. Han har over 1.000 patenter.

Det her er ikke et spørgsmål om teknologi. Det er et spørgsmål produktudvikling og implementering.

Henrik Stiesdal

Henrik Stiesdal var en af oplægsholderne på Dansk Industris klimakonference 13. december. Her tog han afsæt i, at brugen af fossile brændstoffer står for to tredjedele af udledningerne af klimagasser. Det er her, vi skal sætte ind , hvis vi skal gøre en forskel.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: