Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Hotelportalen Goodwings lover net-zero rejser – klimaeksperter skyder modellen ned

GREENWASHING. Effekten ved klimakompensering ved skovprojekter er tvivlsom, og virksomheder bør ikke medregne effekter i deres klimaregnskab, siger eksperter. 

Skovrejsning kan have positive effekter, men klimakreditter ved rejser bør ikke medregnes i virksomhedernes klimaregnskab, lyder anbefalingen fra Klima- og Omstillingsådet. Illustration: iStock/Petmal

Kan vi flyve, spise og sove os til bæredygtighed? - Og det sidste endda i bløde hotelsenge.

Det mener hotel-portalen Goodwings, som kombinerer traditionel hotel-booking med et tilbud om, at virksomheder kan få beregnet klimaaftryk og købe klimakompensation for hele turen, når de booker hos Goodwings.

“Turning travel into climate action,” som det hedder i topteksten på firmaets LinkedIn-side, hvor man præsenterer sig med ordene: “Sustainable travel made simple”.

Goodwings er en hotelportal på linje med hotels.com og booking.com. “Your Net Zero hotel booking platform,” kalder selskabet sig selv på sin hjemmeside. Goodwings henvender sig primært til virksomheder. Opskriften er forholdsvis enkel. Book din rejse, så får vi styr på data og klimakompenserer rejsen. Oveni kan virksomhederne endda på et dashboard følge alle sine rejser og sin klimakompensering.

Med et basic-abonnement til 91 dollars om måneden får man et “Net Zero Travel Seal”. Med et pro-abonnement til den dobbelte pris, får man et “Net Zero Travel Certificate." 

Men både NGO’er og adskillige danske og udenlandske akademiske eksperter skyder Goodwings’ model ned.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: