Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Forskere og industri samarbejder om miljøvenligt gennembrud for farveindustrien

Forskere fra Københavns Universitet er gået sammen med virksomheden Octarine Bio om at lave bæredygtige farvestoffer på en ny måde. Det skal skabe mere bæredygtige processer og multifunktionelle farver med bakteriedræbende egenskaber.

Ph.D.-studerende Annette Munch Nielsen vil arbejde sammen med Octarine Bio om at udnytte gær til at producere nye bioaktive farver. Foto: Octarine Bio.

Råolie er en af de helt store skurke for miljøet. Alligevel er det en hovedingrediens, når vi farver vores tøj, i kosmetik og i en lang række øvrige produkter. Det skaber miljøskadelige processer, som farver industrien sort.

Flere industrier kan derfor hente meget på den grønne konto, hvis man formår at skifte råolien ud med andre mere bæredygtige farvestoffer.

Forskere fra Københavns Universitet og den danske virksomhed Octarine Biohar har derfor sat sig for at undersøge, hvordan man udvikle et multifunktionelt alternativt, oplyser KU. Endda med flere multifunktionelle gevinster.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: