Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Iværksætter lancerer klimatopmøde og bæredygtighedsfestival

‘- Vi trænger til nyt lederskab. At vi bliver modige, siger stifter Caroline Søeborg Ahlefeldt.

'- Vi trænger til nyt lederskab. At vi bliver modige, siger stifter Caroline Søeborg Ahlefeldt.

Danmark får en ny festival med fokus på bæredygtighed, når iværksætter Caroline Søeborg Ahlefeldt åbner Tomorrow Festival med tilhørende topmøde – Tomorrow Summit – for erhvervsledere.

Tomorrow Festival finder sted 3.-4. september i Valby Parken i København. Her vil både være koncerter og Talks, hvor festivalens gæster kan blive mere vidende om bæredygtighed.

– Ligegyldig, hvor du er på din bæredygtighedsrejse – også selvom du ikke er steget på det grønne tog endnu – skal du føle dig velkommen, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt, stifter og administrerende direktør for Tomorrow, til Berlingske. Overfor avisen slår hun fast, at målet med Tomorrow ikke er at udskamme folk. Tværtimod handler det om at inkludere alle.

Læs også: Ny programchef til bæredygtig platform

Konferencen Tomorrow Summit løber af stablen 3. september.

– Vi trænger til nyt lederskab. At vi bliver modige. At vi sammen læner os ind i den forandring, der skal ske, så vi ikke sig styrer udenom hver for sig af frygt med risici-matricen fastklemt under armen, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt i en pressemeddelelse.

Blandt talerne på Tomorrow Summit er blandt andre økonomen Kate Raworth, der forsker i økonomisk mindset, og sir Ronald Cohen, formand for Global Steering Group for Impact Investment, The Portland Trust og forfatter.

– Vores nuværende system styrer beslutninger baseret på at tjene så mange penge som muligt med det laveste risikoniveau og ignorere konsekvenser for mennesker og planeten. Vi har brug for et system, der tilskynder til at tjene penge sammen med den højeste positive effekt, optimering af risiko-afkast-effekt i stedet for kun risiko-afkast, siger Cohen i pressemeddelelsen.

Derudover vil deltagere på Tomorrow Summit også kunne møde Günther Thallinger, der er formand for Net-Zero Asset Owner Alliance, hvor flere store investorer forpligter sig til at opnå nuludledning af CO2 fra investeringer inden 2050. Alliancen administrerer tilsammen mere end 6.000 milliarder dollars.

Oplæggene på Tomorrow Summit bevæger sig under overskriften ’New World, New Needs’, hvor de fordeler sig inden for tre temaer:

  • New Mindset: Hvordan vækst og bæredygtighed sammen kan være afsættet for en succesfuld forretning.
  • New Leaders: Hvordan virksomheder kan arbejde med bæredygtighed – alt fra lederskab til faldgruber.
  • Green Finance: Her bliver præsenteret globale trends, der viser, hvordan finansiering kan virke i en bæredygtig omstilling.

– Jeg tror, vi som mennesker bliver mest inspireret af at vide, hvad vi konkret kan gøre for at gøre en forskel, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt til Berlingske.

Læs også: Hør de vigtigste highlights fra Sustain Awards

Caroline Søeborg Ahlefeldt har tidligere været med til at udvikle festivalen Heartland på Egeskov Slot.

– Nu er det jo ikke fordi, der ikke findes internationale bæredygtighedskonferencer i forvejen. Men det er sjældent, at de foregår på klangbunden af flere tusinde mennesker, der er i gang med at få inspiration til nye bæredygtige vaner på en festivalplads lige udenfor teltet, siger Caroline Søeborg Ahlefeldt i pressemeddelelsen.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.