Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Københavns kanaler udstiller byggeriets mangler – og forskningens trumfer

IDA åbnede Forskningens Døgn i de københavnske kanaler, der blev til en rundtur i byggeriets udvikling – og manglende bro til omstillingsparat praksis og klimakrav i hele landet.

Forskningens Døgn sætter i år fokus på forskning i grøn omstilling. Byggeriet har her en stor belastning og potentiale. Foto: Ghita Nidam Møller.

Kanalerne i København er en forrygende rundtur i arkitekturudvikling - og i bæredygtige brister. Skuespillerhuset, Operaen og senest betontoppene i Papirøens nye urbane boligbyggeri på Christiansholm står i kontrast til hovedstadens irrede kobber spir og gamle produktionshallers sprossede vinduer.

Det er byens naturlige scene, der udspiller byggeriets udvikling, brydninger og bæredygtige kontraster. Dén rundfart tog vi med på, da fagforeningen IDA åbnede for Forskningens Døgn. En naturvidenskabelig festival, der fra den 21.-28. april i år tager fat på forskning i den grønne omstilling.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: