Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Lind & Risør-direktør: Vi har ikke ansvar for kundernes valg

GREENWASHING. Parcelhusfirmaets direktør vil blot tilbyde ‘bæredygtige elementer’. Og han mener ikke, at hans virksomhed skal tage ansvar for klimabelastningen ved de større og større parcelhuse.

De store parcelhuse er på mange måder et af de største problemer, når man taler bæredygtigt byggeri. Billedet er ikke fra et Lind & Risør-byggeri. Foto: iStock/Jean-philippe WALLET

Selv om hans virksomhed har reklameret med bæredygtigt og klimavenligt byggeri, mener Lind & Risørs adm. direktør Jan S. Hansen ikke, at hans virksomhed har et moralsk ansvar for at oplyse kunderne om, at et mindre hus er langt mere bæredygtigt.

Så længe der ikke er politiske krav, vil han lade det være op til kunderne at bygge stort. Han afviser samtidig de tal, der ligger bag ‘Reduction Roadmap’, som peger på, at klimabelastningen skal reduceres til omkring en tyvendedel af det nuværende gennemsnit.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: