Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Penge & navne

Millionbevilling fra RUC skal redde landbrugets røv fra CO2-vandskorpen

CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.

Stiesdal SkyCleans demonstrationsanlæg i GreenLab Skive fra anlæggets indvielse i marts 2022. Der bygges nu første version af et fuldskalaanlæg i Vrå, som er 10 gange større. Det nye anlæg forventes i fuld drift omkring maj 2024. PR-foto

Forskere fra Roskilde Universitet (RUC) har netop modtaget en millionbevilling til et projekt, der med afsæt i teknologien biomasse-pyrolyse skal nedbringe det danske landbrugs CO2-udledninger. Og det kan ikke gå hurtigt nok.

Projektet har et samlet budget på 8.3 millioner kroner med finansiering fra både RUC og Innovationsfonden. 

Projektet skal, ifølge ingeniøren, skabe et roadmap, der skal guide politikere, landmænd, virksomheder og myndigheder til at sætte fart på udbredelsen af den såkaldte biomasse-pyrolyse teknologi samt biokul gennem biomasse-pyrolyse-anlæg. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: