Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Nyudnævnt professor med skarp kritik af slappe krav til byggeriet

Forfejlet byggepolitik betyder, at byggeriet fortsat er blandt de største klimasyndere, påpeger Steffen Petersen, nyudnævnt professor på Aarhus Universitet.

Steffen Petersen har i sin forskning været med til at vise, at klimabelastningen i byggeriet skal reduceres med over 90 procent, hvis den skal være inden for de planetære grænser. Foto: iStock/gorodenkoff

Nok er der et stigende antal bygninger, som får en bæredygtighedscertificering. Og ganske vist kommer der nye krav i bygningsreglementet, når nytårschampagnen er drukket. Men der er ingen grund til at råbe alt for højt hurra for arbejdet med bæredygtigheden i byggeriet.

- Vi lever i dag med en markant risiko for katastrofale klimatiske forandringer blandt andet på grund af en forfejlet byggepolitik.

Den krasse karakteristik kommer fra Steffen Petersen , nyudnævnt professor på Institut for Byggeri og Bygningsdesign på Aarhus Universitet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: