Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Partnerorganisation får bæredygtighedsagendaen ud i alle hjørner af AP Pension

PODCAST: Vi skal have alle med og arbejde sammen, hvis vi skal nå de globale mål, lyder budskabet fra bæredygtighedschef Rya Terney, AP Pension, som er gæst hos Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business.

Rya Terney lægger vægt på samarbejdet bredt i organisationen. PR-foto.

Når det handler om bæredygtighed, har et selskab som AP Pension et stort ansvar med de tre roller de har: Som forsikringsselskab, som investor og med et ansvar overfor deres medarbejdere. Det giver en særlig position, når så mange penge kan investeres i bæredygtighed. Hør hvordan de griber opgaven an i podcasten Bæredygtig Business.

Rya Terney er bæredygtighedschef i AP Pension og fortæller, hvordan hun i afdelingen for Koncernbæredygtighed arbejder tæt sammen med andre afdelinger og datterselskaber i AP Pension.

Den samlede koncernstrategi for bæredygtighed er Rya Terneys ansvar, og her har hun et klart budskab:

Det handler ikke om at være førende eller være den bedste på bæredygtighedsagendaen. Det handler om at arbejde sammen og gøre det godt, for ellers når vi aldrig de globale mål, siger hun.

Hun fortæller samtidig at med ”alle” mener hun regeringer, politikere, virksomheder, NGO’er og andre organisationer, der skal arbejde i samme retning.

Komite og partnerorganisation

Hvordan får man driblet sådan en stor opgave som bæredygtighed ud i hele organisationen, især når der er en tsunami af regulativer og ny lovgivning på vej fra EU?

Rya Terney og hendes team har organiseret sig ved at skabe en komité for samfundsansvar og bæredygtighed. Det er beslutningsorganet for bæredygtighed i AP Pension og har tværgående repræsentanter fra mange forskellige afdelinger, for eksempel kommunikationsteamet og pressechefen.

Under denne komité har de etableret en såkaldt partner-organisation – en model hvor forskellige partnere, HR, Business Controllere og andre arbejder med deres egen faglighed men har allokeret et vist antal timer til at arbejde specifikt med bæredygtighed. Deres vigtigste rolle er at implementere de bæredygtige projekter og få strategien til at leve i organisationen.

Hør mere om hvordan man griber bæredygtighed an i en stor organisation som AP Pension.

Lyt med her.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.