Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Politiken Plus og taskefirma kaldte kræftfremkaldende PFAS-coating for miljøvenlig

GREENWASHING. En taske i ‘bæredygtige materialer’ med en ‘miljøvenlig overfladebehandling’ viste sig at være behandlet med det kræftfremkaldende PFAS. “En beklagelig fejl,” siger Politiken Plus, der fortsætter samarbejdet med taskefirmaet.

'Urbane tasker til hverdagen'. Sådan omtaler Politiken Plus Kintobe, efter man har nedtonet de mange løfter om bæredygtighed. Der er tale om et generisk modelfoto, tasken på billedet er ikke fra Kintobe. Foto: iStock/Halfpoint

Både Politiken Plus og taskefirmaet Kintobe har i deres markedsføring kaldt en coating, som indeholder det miljøskadelige og kræftfremkaldende PFAS for “en miljøvenlig overfladebehandling.” Der er tale om stoffer, der er så miljøskadelige, at Danmark arbejder på at få dem helt forbudt.

Indtil starten af efteråret 2022 reklamerede Politiken Plus for modellen ‘Camille’ fra taskefirmaet Kintobe som “en skuldertaske i bæredygtige materialer.” I beskrivelsen af produktet kunne man læse, at produktet havde “en miljøvenlig C6 DWR overfladebelægning, som gør tasken vandafvisende.”

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: