Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Regeringens vækstteams vil male Danmark grønnere

Danmark skal i endnu højere grad satse grønt.

Sådan lyder det fra syv regionale vækstteams, som regeringen har nedsat for at få anbefalinger til, hvordan væksten bedst muligt kan genstartes efter coronapandemien.

– Under coronakrisen har den danske samfundsmodel for alvor vist sit værd, hvor vi har samarbejdet på kryds og tværs og sammen skabt nye løsninger, som også gør vores land  mere forberedt på fremtiden. Det samme gælder vores syv regionale vækstteams, hvor vi har fået nogle af de folk, som kender deres lokalområde allerbedst til at hjælpe os med at udvikle de lokale erhvervsstyrker. Vi skal nemlig udnytte, at vores virksomheder kan noget forskellige i både Nordjylland, Bornholm og Fyn. Derfor glæder jeg mig meget til at læse hvert enkelt teams anbefalinger, så vi i fællesskab kan sætte gang i den lokale vækst og skabe nye arbejdspladser i alle regioner, siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

De forskellige vækstteams består af lokale repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommunerne, de tværkommunale erhvervshuses bestyrelser og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

– Vækstteamene har givet gode og grundige anbefalinger til at styrke centrale dele af dansk erhvervsliv med et stort fokus på grøn og digital omstilling. Vi skal fastholde det internationale udsyn og et højt teknologisk niveau, og aktivere potentialerne i de små og mellemstore virksomheder, siger formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Jakob Riis.

Anbefalingerne fra de forskellige vækstteam lyder kort fortalt:

  • Nordjylland skal fokusere på at udvikle nye, grønne løsninger til fremtidens grønne erhverv.
  • Midtjylland skal fokusere på vandteknologi.
  • Sydjylland skal arbejde indenfor udviklingen af fremtidens grønne energisystemer i Nordsøen.
  • Fyn skal fokusere på industri inden for robotter, droner og søfart.
  • Sjælland og øerne skal arbejde med biosolutions og grønt byggeri af infrastruktur, mens hovedstadsområdet skal satse på life science og velfærdsteknologi.
  • Bornholm skal fokusere på udnyttelse af grøn energi fra havvindmøller.

– Den grønne omstilling er en historisk stor opgave, men også en opgave, som rummer historisk store muligheder for grøn vækst og grønne arbejdspladser. Her er Danmark allerede i førertrøjen takket være vores stærke evner til både at tænke i nye baner og levere fremtidens løsninger til hele verden, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Han siger videre:

– Når vi udnytter de lokale og regionale styrker, sikrer vi, at det er et samlet Danmark, hvor alle er med, der får mest muligt ud af de grønne muligheder og bidrager mest muligt til indsatsen for klimaet

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har på finansloven afsat 500 millioner til at følge op på anbefalingerne.

Du kan læse alle anbefalingerne her.

Forsiden lige nu:

Missionorienteret forskning skaber forandring

De seneste måneders debat om forskningsfrihed maner til eftertanke. Skal samfundet lykkedes med de store missioner, kræver det en balance mellem fri og strategisk forskning. Det er op til politikere og beslutningstagere at sørge for at denne balance, og det er op til forskere at indgå kritisk og konstruktivt, mener forfatterne. 

Bohrs eksponentielle aktualitet

I anledning af genudgivelsen af ”Det Udelelige” har vi talt med Tor Nørretranders. Det er blevet til en snak om Niels Bohrs aktualitet og bogens betydning for Nørretranders’ karriere og for nutidens generation af danske fysikere.

Seneste artikler:

SDU udpeger ny dekan

– Han har alle forudsætninger for at styrke Det Samfundsvidenskabelige Fakultet yderligere, siger SDU-rektor om ny dekan.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.