Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Robotterne kommer – og de kan hæve den bæredygtige barre i hele industrilandskabet

Ny rapport fra Syddansk Universitet og Odense Robotics afslører udfordringer i den fremstormende robotindustri og giver otte anbefalinger til, hvordan flere robotvirksomheder kan implementere miljømæssig bæredygtighed. Danfoss deler sine fremskrid

Danfoss er en af industriens store virksomheder som har inviteret robotter ind. I Graasten producerer de frekvensomformere, der optimerer effektivitet og bæredygtig levetid. Foto: Danfoss.

Robotteknologi kan være afgørende for at både effektivitet og et lavere CO-aftryk. Men også konstruktionen af robotter skal tænkes mere cirkulært og fleksibelt, så vi ikke om få år står med et stigende antal ubrugelige 'robotlig'. Det er en af konklusionerne i ny rapport.

SDU og Odense Robotics, som er Danmarks nationale klynge for robot, automation og droner, har sat sig for at accelerere innovation og bæredygtig udvikling i hele robot-, automations- og droneindustrien. Og det kræver hele værdikæden er med.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: