Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Royal Runs forsvar mod greenwashing skydes ned af erfaren forbrugerjurist

Royal Run-sekretariat erkender, at deres arrangement skal følge almindelige regler for markedsføring, men lige præcis deres akrylmedaljer er ikke omfattet af greenwashing-spilleregler, mener de.

Royal Runs forklaring om at eventet og medaljerne ikke skal vurderes ud reglerne om vildledende markedsføring holder næppe. Foto; Royal Run/Lars Møller.

Danmarks Idrætsforbund og de øvrige organisationer bag Royal Run-eventet kan ikke slippe uden om reglerne for vildledende markedsføring.

Både Royal Run og kongehuset har omtalt medaljen som en bæredygtig medalje på Instagram.

Den påstand skal Royal Run være i stand til at dokumentere. Ellers er der tale om vildledende markedsføring. Det fremgår af vurderingen fra en jurist, som Sustain Report har talt med.

Fra Danmarks Idrætsforbund, som huser Royal Run-sekretariatet, lyder meldingen nu, at nok er eventet som sådan omfattet af reglerne for vildledende markedsføring. Men medaljerne er ikke en del af salgsaktiviteten, og derfor er det ikke vildledende markedsføring, når man uden dokumentation kalder plastikmedaljerne for bæredygtige.

Denne påstand er dog tvivlsom, vurderet ud fra en generel vurdering fra en juridisk ekspert.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: