Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Schneider Electric: Vi skal spare på energien – men husk at vi skal spare klogt

Høje energipriser og fokus på bæredygtighed har sat fokus på energieffektivisering. Men der er stadig et alt for stort uudnyttet potentiale, mener de i Schneider, der selv har skåret 65 ct. af energiforbruget i det danske hovedkvarter.

Schneiders eget danske hovedsæde er også et showroom, Med 100 sensorer er energiforbruget mere end halveret. PR-foto: Schneider.

Thomas Schrøder fra Schneider Electric tvister den gængse tilgang til opgørelsen af virksomhedernes klimabelastning for at illustrere sin pointe om, at den grønneste energi er den, der ikke bliver brugt. En pointe, der også understreger, at der hvor hans egen virksomhed gør den helt store forskel for klimaet, er hos virksomhedens kunder.

-I gåseøjne kalder vi det scope 4, det er 'avoided emissions'. Vi har et mål om at hjælpe vores kunder til at nedsætte deres klimabelastning med 800 millioner tons CO2 på globalt plan med digitalisering og energieffektivisering, fortæller Thomas Schrøder, der er leder for Schneider Electrics konsulentforretning i Norden.

Sustain Report møder Thomas Schrøder og hans kollega og navnebror Thomas Møllgaard, som har ansvaret for public affairs og forretningsudvikling i Schneider Electrics danske forretning på en af de dage, hvor vinteren er ved at stramme til.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: