Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

SDU investerer millioner i elitecenter med solen i centrum

Nyt eliteforskningscenter skal udvikle nye teknologier til at høste, lagre og bruge solenergi. Alle fagligheder er i spil for at sikre udvikling, anvendelse og accept i samfundet.

Professor Morten Madsen har i ti år forsket i solenergi og skal nu lede et nyt elitecenter, der skal forene faglighederne omkring forskningen i solenergi. Foto: SDU.

Mens energipriserne presser som aldrig før, lokker foråret med forstærkninger: Solen. På kun tre timer bliver Jordens overflade nemlig bestrålet af Solen i et omfang, der svarer til verdens årlige energiforbrug.

Men lige nu udgør solenergi kun fire procent af verdens samlede strømproduktion, der lurer med andre ord et stort potentiale for at rive den procent op - både for uafhængighed og som klimavenlig guldgrube for den grønne omstilling.

Derfor er solen i centrum på Syddansk Universitets nye eliteforskningscenter "SCC Elite Centre on Solar Energy Conversion and Storage (SOLEN)", oplyser SDU.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: