Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Sportswashing – dansk forsker bag konference i Qatar, en anden takkede nej

En dansk forskerkonference i Qatar blev for nylig kaldt for ’sportswashing’. Forskere kan nemt komme på glatis, hvor de bliver brugt til løfte omdømmet for bestemte virksomheder og sektorer.

Professor og politisk rådgiver David Budtz Pedersen mener, at forskere i dag skal være meget bevidste om, i hvilken kontekst de kan blive brugt i, når de deltager i konferencer. Foto: Privat.

En forskerkonference med en dansk initiativtager, der blev afholdt i Qatar den 4.-6. oktober sætter nyt fokus på problemstillingen om, hvilken dagsorden man servicerer, når man takker ja til at deltage i et arrangement i et land med et tvivlsomt forhold til menneskerettighederne.

Konferencen hed ”Football is Medicine”, og blev kaldt ”sportswashing” af en amerikansk ekspert. Han bakkes op af professor David Budtz Pedersen:

- Man kan også stille sig selv det spørgsmål, om konferencen havde fundet sted i Qatar, hvis landet ikke havde var vært for VM i fodbold, og hvis man ikke havde massive problemer med sit omdømme? Det tror jeg, er svært at forestille sig, siger David Budtz Pedersen, der er professor ved Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: