Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Støjberg på frontal kollisionskurs med Produktionsdanmark

Danmarksdemokraternes lover respekt for Produktionsdanmark. Men DI og de store virksomheder støtter EU-regler om øremærket barsel, som Danmarksdemokraterne nu går til kamp mod.

En mere ligelig fordeling barsel mellem og mænd og kvinder styrker ligestillingen. De store virksomheder og DI støtter øremærket barsel. Foto: iStock/pabst_ell

Inger Støjberg og hendes nye parti Danmarksdemokraterne lover ‘Respekt for Produktionsdanmark’ på partiets hjemmeside. Alligevel er partiets første konkrete politiske udspil på direkte kollisionskurs med en bred kreds af de største danske virksomheder.

I et udspil vil Danmarksdemokraterne bruge 2,6 mia. kr. på at øge barselsorloven med ni uger, hvor forældrene frit kan vælge, hvem der holder orloven. Udspillet kommer i kølvandet på de nye regler, hvor ni ugers barsel er øremærket barnets far.

-Vi ønsker at give de ni ugers barsel tilbage til de danske familier, som EU stjal fra dem. Ingen er bedre til at tilrettelægge dagligdagen end familierne selv, siger Inger Støjberg til Berlingske Tidende.

Støjbergs udmelding er stik imod indholdet i det ‘Gender Diversity Pledge’, som Dansk Industri lancerede i foråret 2021, som en meget lang række af danske virksomheder har tilsluttet sig.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: