– Mange virksomheder har gode intentioner og vil gerne blive mere bæredygtige, men landskabet er svært at navigere i.
Sådan lyder det fra den 30-årige digitale designer Lilian Chiu, der er indstillet til ‘Årets Sustainability Håb’ ved Sustain Awards 2021. Hun håber på, at hendes designløsninger kan give små og mellemstore virksomheder bedre overblik, hvilket i sidste ende gerne skal føre til, at flere virksomheder bliver bæredygtige.
Læs også: Skal du med til Sustain Awards 2021?
Lilian Chiu er født i Canada, og efter at have siddet i en ledende stilling hos et af Europas store digitale designbureauer, Star i München, kom hun til Danmark for at udvikle bæredygtige, digitale løsninger for Legacy, der tilbyder klimaregnskaber for virksomheder, så de kan få et overblik over deres aftryk og leve op til lovkravene om rapportering.
– Lillian er en af de dygtigste personer, jeg nogensinde har arbejdet sammen med, siger hendes chef, Legacy-direktør Magnus Nørbo, der har indstillet hende til prisen.
Sustain Reports prisoverrækkelse Sustain Awards, løber af stablen 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.
Læs også: Hvem er ‘Årets Sustainability Håb’ 2021?
Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater, så du i de kommende uger kan lære mere om deres arbejde, og finde ud af hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.
Og denne gang har vi altså talt med Lilian Chiu, der er Head of Design hos Legacy.
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Mit primære fokus inden for sustainability er brugeroplevelsesdesign til vores start-up-virksomhed Legacy. Ofte har folk ikke tid, penge eller baggrundsviden nok til at tage sikre beslutninger på det bæredygtige område for deres virksomheder. Det er her, at oplevelsesdesign kommer ind i billedet – det er afgørende for at skabe produkter og services inden for bæredygtighed, som brugerne rent faktisk vil nyde at bruge. Hos Legacy oplever vi, at CO2-regnskab er nyt land for mange virksomheder, og vi vil sikre, at de får en helstøbt oplevelse.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Jeg voksede op i Canada, så jeg har mange fine minder om at være omgivet af natur som barn. Det var ikke, før jeg begyndte at rejse og prøvede at bo i andre lande, at jeg indså, hvor stor en rolle naturen har spillet i mine tidlige år og har været en vigtig del af de værdier, jeg fik med mig. Klimaforandringer kan ændre det for kommende generationer, hvilket er forfærdeligt. Men der er stadig så meget vi kan gøre nu, og det er netop på grund af muligheden for at skubbe på den grønne omstilling, at jeg er drevet af at arbejde i det her felt.
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg håber på at være med til at bidrage til den voksende innovation af løsninger, som gør bæredygtighed mere tilgængeligt for alle virksomheder, særligt de små og mellemstore. Små virksomheder sætter også aftryk, og vi vil gerne hjælpe dem til, at det aftryk bliver skabt i balance mellem mennesker, planet og profit.
- De endeligt nominerede samt vinderen afsløres den 14. oktober til Sustain Awards 2021.
- Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’, ‘Årets Omstilling’ og ‘Årets Purpose’.
- Vil du indstille en kollega til ‘Årets Sustainability Håb’? Du kan stadig nå det inden 10. september.
- Læs her hvordan: Hvem er ‘Årets sustainability håb’ 2021?
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
