Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Tidligere minister bliver klimarådgiver

Morten Østergaard tiltræder sin nye stilling efter sommerferien.

Morten Østergaard tiltræder sin nye stilling efter sommerferien.

Morten Østergaard, tidligere minister og formand for Radikale Venstre, tiltræder som 1. august som klimarådgiver i virksomheden cBrain.

Det oplyser Morten Østergaard i et opslag på Facebook.

– Jeg har netop skrevet til Folketingets formand med ønske om at udtræde af Folketinget fra i dag, skriver den tidligere minister.

Virksomheden cBrain er en ingeniørvirksomhed, der udvikler software. Ifølge Finans havde virksomheden tocifret vækst i 2020, og samtidig steg også overskuddet fra 11 procent til 17 procent.

Læs også: Frank Jensen etablerer grønt konsulentfirma

I opslaget fra Morten Østergaard lyder det videre, at han skal ”hjælpe ledelsen med at udforme en strategi for klimaløsninger, som et nyt forretningsområde”.

– Jeg brænder for klimasagen og har tidligere arbejdet professionelt med digitalisering. Og jeg ved, at for at vi kan nå vores fælles klimamål, så skal vi have nedbragt tiden gevaldigt fra politiske beslutninger til konkret handling. Både i Danmark og resten af verden, skriver Morten Østergaard.

Ifølge Morten Østergaard vil hans nye arbejde tage udgangspunkt i verdensmål 13 om klimaindsats.

– Jeg skal hjælpe ledelsen i cBrain med at udvikle en strategi for at understøtte regeringer og myndigheders arbejde med klima. Det er forretningsudvikling – ikke lobbyisme. Jeg lægger politik bag mig og glæder mig til at lære en masse af mine nye kolleger.

Fældet af krænkelsessag

Frem til onsdag har Morten Østergaard været sygemeldt fra sit arbejde i Folketinget. I indlægget på Facebook skriver han:

– Jeg er selvsagt ked af den måde mit politiske virke sluttede på, og de fejl jeg begik undervejs – det kan jeg ikke gøre om, men jeg håber, at I tror mig, når jeg siger, at jeg har lært af det hele.

At Morten Østergaard er ked af afslutningen på sin politiske karriere skyldes, at han i oktober trak sig som leder af Radikale Venstre, efter det kom frem, at han tidligere havde krænket det radikale folketingsmedlem Lotte Rod.

– ​Jeg har svigtet mit parti og dermed også offentligheden, fordi jeg ikke havde modet til at erkende, at det ikke var nok, at jeg sagde undskyld til Lotte, men at jeg også var nødt til at være åben om, at det var mig, sagde han ved den lejlighed.

Efter sygemeldingen overtog Sofie Carsten Nielsen posten som formand for Radikale Venstre.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.