Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Transportforskning i el-busser baner vejen til forskningspris og klimafordele

Forskningsgruppe fra DTU ig Quampa har undersøgt el-bussernes umiddelbare succeshistorie for at få det bedste ud af elbussen for klima, økonomi og sundhed. For den praktiske relevans vinder de RA’s Støttefonds forskningspris

DTU-professorerne Richard Lusby og Jesper Larsen modtog på vegne af deres forskergruppe RA' Støttefondens forskningspris på Kollektiv Trafik Konferencen i Odense. Foto: iStock/ jonathanfilskov-photography.

Elektriske busser fræser i stigende grad gennem gaderne både i de kaotiske københavnersving og rundt i landets roligere kvarterer. Det er en succes, der gavner både klimaet med et alternativ til privatbilen og forbedrer luftkvalitet og sundheden i byerne. Men det et ikke et rent glansbillede.

En forskergruppe fra DTU Management og det videnskabelige beslutningslaboratorium Quampo har undersøgt de bagvedliggende begrænsninger udfordringer i den kollektive elektrificerede bustrafiks kørerbaner, herunder planlægning, arbejdstidsregler, energiforbrug og opladning.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: