Virksomhedens navn afspejler godt, hvad Louise Orbesen mener kendetegner fremtidens ledere. “Jeg er overbevist om at fremtidens lederskab og fremtidens ledere kommer til at lede fra et afsæt, hvor vi forstår, hvad det vil sige at være menneske og lede fra det sted.” forklarer hun.
Louise Orbesen havde 2004 sin dagligdag i Toronto som marketingdirektør i Arla Foods. En lørdag morgen læste hun en artikel, om hvilke mennesker der er lykkeligst. Det artiklen afspejlede var modsat Louises liv, og hun begyndte den dag en rejse, hvor hun ville finde sit passionerede formål i livet. Dette ledte til, at hun startede Leading Humans.
Louise Orbesen tror på, at fremtidens organisationer i høj grad går fra hierarki til selvledelse, hvor organisationens ledere fungerer som jorden, der giver næring til organisationens ansatte.
Mere tillid
Ifølge Louise Orbesen arbejder mange virksomheder og individer fra et ydrestyret perspektiv, hvor medarbejderen er successtyret. I fremtiden er der i højere grad brug for at være mere indrestyrede, hvor der er fokus på udviklingen og hvor der mærkes efter, hvorfor man gør, det man gør, frem for blot at rykke op i hierarkiet.
I fremtiden skal vi have mere tillid til mennesker. Tillid til at mennesker kan tage ansvar og tage de rigtige beslutninger. Tilliden og selvbestemmelsen øger, ifølge Louise, effektiviteten og motivationen hos den enkelte. Den form som de traditionelle virksomheder kører efter, er ikke bæredygtig. Det viser sig i tab af engagement, meningsfuldhed og arbejdsglæde, og slider på både mennesket og naturens ressourcer. Ledere og organisationer skal se sig selv som udviklere af det menneskelige. Det er en udvikling vi er i gang med, men langt fra færdige med. Alligevel ser Louise Orbesen en stor udvikling på blot de seneste 5 år, hvor hun har studeret, hvordan vi kommer til at arbejde og lede i fremtiden.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Eske Willerslev: Iskerner og hundelort kickstartede verdenskendte opdagelser
DERFOR BLEV JEG FORSKER: NASA ringede og ville have fat i professor Willerslev. Titlen havde den specialestuderende ikke endnu, men et forskningsgennembrud af dimensioner banede vejen for forskerkarrieren.

Merværdien af nordiske forskningsprojekter trumfer de nationale
Nordisk forskningssamarbejde giver dobbelt op på merværdi for samfund og forskning, viser ny impactrapport. Derfor bør man satse på flere og større nordiske calls, mener direktør i NordForsk.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.