Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Ny rapport: Der er et stort uudnyttet potentiale for robotter i Danmark

Ny rapport fra Teknologisk Institut viser, at danske virksomheder går glip af mange fordele ved ikke at udnytte robotters potentiale og den bagvedliggende forskning. Årsagen er blandt andet manglende viden og robotstrategi.

Der er et stort uudnyttet potentiale for robotter og automatisering i danske virksomheder, viser ny rapport. Foto: iStock/gorodenkoff

På trods af udsigten til mangel på arbejdskraft i Danmark har kun et fåtal af danske virksomheder en strategi for indførsel af robotter.

Det viser en ny robotanalyse fra Teknologisk Institut.

Samtidig erkender virksomhederne, at de derved går glip af fordelene ved at automatisere – også selv om flere robotter i virksomhederne kan give flere gevinster for både virksomheder og medarbejderne.  

– Et flertal af de virksomheder, der allerede i dag anvender robotter og automatisering, vurderer, at det er afgørende for fastholdelse af produktion i Danmark. Samtidig har langt størstedelen af de adspurgte, automatiserede virksomheder oplevet en positiv indvirken på for eksempel produktionskapaciteten, kvalitet og ensartethed i produkterne - og 71 procent oplever faktisk også bedre medarbejdertrivsel. Det hænger godt sammen med, at robotter kan aflaste medarbejderne for det monotone og opslidende arbejde, siger centerchef Jacob Kortbek, Teknologisk Institut, i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: