Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Geograf fra Roskilde Universitet vinder prestigefuld speciale-pris

Thomas Siggaard Andersen har modtaget en pris for sit speciale om folkelig mobilisering efter eksplosionskatastrofen i Beirut i august 2020.

Det skriver RUC i en pressemeddelelse.

Cand.scient. Thomas Siggaard Andersen har fået tildelt Geografiens Talentpris på 5000 kroner. Prisen blev overrakt den 25. april af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen ved en prisoverrækkelse hos Geografisk Selskab.

Thomas Siggaard Andersen har fået prisen for sit speciale ‘Encounters through Disasters: Disorientation and Insurgency in Post-Explosion Beirut’, som han har afleveret på Nordic Urban Planning Studies på Roskilde Universitet.

Specialet omhandler folkelig mobilisering efter eksplosionskatastrofen på Beiruts havn i august 2021 og er baseret på digitalt feltarbejde foretaget med indbyggere i Beirut under coronaepidemien.

Ny viden om folkelig mobilisering i katastrofeområder

I indstillingen til specialeprisen fra specialevejleder og lektor i kulturgeografi Lasse Koefoed lyder det blandt andet:

– Specialet har under meget vanskelige forhold udført digitalt feltarbejde i Beirut og har med udgangspunkt i dette arbejde fremkommet med ny interessant viden. Der er tale om relevant viden som kaster lys over folkelig mobilisering til genopbyggelse og solidaritet i katastroferamte områder. I specialet har den studerende på vedholdende vis arbejdet med indbyggernes egne erfaringer og motivationer for genopbygning af Beirut som by efter katastrofen ramte byen i august 2020 (…) Specialet har desuden fokus på, hvordan vi handler når katastrofer rammer os hvilket er en yderst relevant geografisk problemstilling som der udvises en behørig respekt for.

Om Geografiens Talentpris

Geografiens Talentpris er en pris for nyuddannede geografer og tildeles talentfulde geografer, der i det forgangne år har modtaget deres kandidat- eller ph.d.-grad i geografi. Alle prisvindere modtager Geografiens Talentpris for deres kandidat- eller ph.d.- projekt, som er geofaglig relevant, tværfagligt og nytænkende samt samfundsrelevant og aktuelt. De øvrige vindere i år var ph.d. Sinne Borby Ørtenblad og cand.scient. Marie Norddal Jendresen.

Forsiden lige nu:

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

Seneste artikler:

Podcast: Ramaskrig da Northside blev kødfri

Er der noget, der kan få folk helt op i det røde felt er det, hvis man tager kødet fra dem. Dele af publikum reagerede kraftigt på Northside Festivals beslutning om at blive kødfri i 2022. Men blev de væk? Smuglede de kød ind? Lyt med og bliv klogere.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.