Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Geograf fra Roskilde Universitet vinder prestigefuld speciale-pris

Thomas Siggaard Andersen har modtaget en pris for sit speciale om folkelig mobilisering efter eksplosionskatastrofen i Beirut i august 2020.

Det skriver RUC i en pressemeddelelse.

Cand.scient. Thomas Siggaard Andersen har fået tildelt Geografiens Talentpris på 5000 kroner. Prisen blev overrakt den 25. april af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen ved en prisoverrækkelse hos Geografisk Selskab.

Thomas Siggaard Andersen har fået prisen for sit speciale ‘Encounters through Disasters: Disorientation and Insurgency in Post-Explosion Beirut’, som han har afleveret på Nordic Urban Planning Studies på Roskilde Universitet.

Specialet omhandler folkelig mobilisering efter eksplosionskatastrofen på Beiruts havn i august 2021 og er baseret på digitalt feltarbejde foretaget med indbyggere i Beirut under coronaepidemien.

Ny viden om folkelig mobilisering i katastrofeområder

I indstillingen til specialeprisen fra specialevejleder og lektor i kulturgeografi Lasse Koefoed lyder det blandt andet:

– Specialet har under meget vanskelige forhold udført digitalt feltarbejde i Beirut og har med udgangspunkt i dette arbejde fremkommet med ny interessant viden. Der er tale om relevant viden som kaster lys over folkelig mobilisering til genopbyggelse og solidaritet i katastroferamte områder. I specialet har den studerende på vedholdende vis arbejdet med indbyggernes egne erfaringer og motivationer for genopbygning af Beirut som by efter katastrofen ramte byen i august 2020 (…) Specialet har desuden fokus på, hvordan vi handler når katastrofer rammer os hvilket er en yderst relevant geografisk problemstilling som der udvises en behørig respekt for.

Om Geografiens Talentpris

Geografiens Talentpris er en pris for nyuddannede geografer og tildeles talentfulde geografer, der i det forgangne år har modtaget deres kandidat- eller ph.d.-grad i geografi. Alle prisvindere modtager Geografiens Talentpris for deres kandidat- eller ph.d.- projekt, som er geofaglig relevant, tværfagligt og nytænkende samt samfundsrelevant og aktuelt. De øvrige vindere i år var ph.d. Sinne Borby Ørtenblad og cand.scient. Marie Norddal Jendresen.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.

Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.