Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny professor undersøger musikalsk adfærd

Vi interagerer og kommunikerer gennem musik, og omdrejningspunktet for Peter Kellers forskning er de psykologiske processer og mekanismer i hjernen, der gør det muligt. Han er netop ansat som professor ved Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Hvordan er musikere i et band eller et orkester i stand til at koordinere takten? Det er et af de spørgsmål, professor i neurovidenskab på Aarhus Universitets Center for Music in The Brain, Peter Keller søger svar på.

Hans forskning handler om de sanseindtryk, motoriske færdigheder og mekanismer i nervesystemer, der gør det muligt for mennesker at interagere og kommunikere i musikalske sammenhænge.

Ifølge Peter Keller kan evnen til at kommunikere via musik fremme sociale bånd, der understøtter både samarbejde og kultur. Han fortæller, at forskellige psykiatriske og neurologiske tilstande herunder skizofreni og Parkinsons sygdom, er forbundet med nedsat koordinationsevne, som kan påvirke sundhed og velvære negativt.

Derfor er der ifølge forskeren perspektiver i at undersøge, hvordan man kan bruge musik i indsatsen for at forbedre livskvaliteten for mennesker, der er berørt af dette. Peter Keller har en bachelor i musik og psykologi sammen med en ph.d. i psykologi fra University of New South Wales i Australien.

Kontakt
Professor, ph.d. Peter Keller
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Center for Music in the Brain
Mail: P.Keller@westernsydney.edu.au

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.