Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Ny professor undersøger musikalsk adfærd

Vi interagerer og kommunikerer gennem musik, og omdrejningspunktet for Peter Kellers forskning er de psykologiske processer og mekanismer i hjernen, der gør det muligt. Han er netop ansat som professor ved Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Hvordan er musikere i et band eller et orkester i stand til at koordinere takten? Det er et af de spørgsmål, professor i neurovidenskab på Aarhus Universitets Center for Music in The Brain, Peter Keller søger svar på.

Hans forskning handler om de sanseindtryk, motoriske færdigheder og mekanismer i nervesystemer, der gør det muligt for mennesker at interagere og kommunikere i musikalske sammenhænge.

Ifølge Peter Keller kan evnen til at kommunikere via musik fremme sociale bånd, der understøtter både samarbejde og kultur. Han fortæller, at forskellige psykiatriske og neurologiske tilstande herunder skizofreni og Parkinsons sygdom, er forbundet med nedsat koordinationsevne, som kan påvirke sundhed og velvære negativt.

Derfor er der ifølge forskeren perspektiver i at undersøge, hvordan man kan bruge musik i indsatsen for at forbedre livskvaliteten for mennesker, der er berørt af dette. Peter Keller har en bachelor i musik og psykologi sammen med en ph.d. i psykologi fra University of New South Wales i Australien.

Kontakt
Professor, ph.d. Peter Keller
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Center for Music in the Brain
Mail: P.Keller@westernsydney.edu.au

Forsiden lige nu:

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.


Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.