Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Professor får hæderslegat for forskning i tand- og kæbesmerter

Lene Baad-Hansen, som er professor på Aarhus Universitet, modtager Ingeborg og Leo Dannins Legat for sit bidrag til at forstå årsagerne til kæbesmerter og hovedpine hos den voksne befolkning.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Kroniske smerter i tænder og kæber er svære at komme af med og kan i værste fald være invaliderende. Lene Baad-Hansen fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed forsker i metoder til udredning af sensoriske forstyrrelser hos patienter med for eksempel smerter efter nerveskader i mund og ansigt eller problemer med kæbeled og –muskler. Hendes forskning har blandt andet bidraget til en ny international klassifikation af orofaciale smerter, og hun får nu Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning for sin indsats.

Legatet vil Lene Baad-Hansen anvende til et større projekt, hvori hun undersøger genetiske og ernærings- og livsstilsmæssige risikofaktorer for udvikling af kæbesmerter og hovedpine blandt unge danske voksne. 32.000 personer er inviteret til at deltage i forskningsprojektet.

Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning blev stiftet i 1978 på baggrund af kapital, som Leo Dannin efterlod sig ved sin død i 1971. Midlerne tildeles forskning i lægevidenskab og tandlægevidenskab samt naturvidenskab og teknik.

Forsiden lige nu:

Dobbeltblindhed skaber banebrydende forskning

Med Villum Experiment har VILLUM FONDEN forsøgt sig med en 100 % anonym støtteordning. Det har skabt nogle banebrydende forskningsprojekter, forklarer forskningsdirektør Thomas Bjørnholm.

Seneste artikler:

Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.