Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Professor får hæderslegat for forskning i tand- og kæbesmerter

Lene Baad-Hansen, som er professor på Aarhus Universitet, modtager Ingeborg og Leo Dannins Legat for sit bidrag til at forstå årsagerne til kæbesmerter og hovedpine hos den voksne befolkning.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Kroniske smerter i tænder og kæber er svære at komme af med og kan i værste fald være invaliderende. Lene Baad-Hansen fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed forsker i metoder til udredning af sensoriske forstyrrelser hos patienter med for eksempel smerter efter nerveskader i mund og ansigt eller problemer med kæbeled og –muskler. Hendes forskning har blandt andet bidraget til en ny international klassifikation af orofaciale smerter, og hun får nu Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning for sin indsats.

Legatet vil Lene Baad-Hansen anvende til et større projekt, hvori hun undersøger genetiske og ernærings- og livsstilsmæssige risikofaktorer for udvikling af kæbesmerter og hovedpine blandt unge danske voksne. 32.000 personer er inviteret til at deltage i forskningsprojektet.

Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning blev stiftet i 1978 på baggrund af kapital, som Leo Dannin efterlod sig ved sin død i 1971. Midlerne tildeles forskning i lægevidenskab og tandlægevidenskab samt naturvidenskab og teknik.

Forsiden lige nu:

Ranglisterne er på vej ud

Hvert år offentliggøres ranglister over de bedste universiteter, som har været tillagt stor magt over universiteternes prioritering. Det giver det ikke mening at underkaste universiteterne en kunstig og ensartet evaluering på tværs af traditioner, discipliner og geografi.

Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.

Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.