Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

RUC-professor Lars Hulgård modtager ridderkors

Professor Lars Hulgård har for nylig har været hos Dronningen, da han har fået tildelt Dannebrogordenen.

Det skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse.

Professor ved Roskilde Universitet Lars Hulgård modtog Dannebrogordenen for sin forskning inden for forskningsområderne social innovation, socialt entreprenørskab og solidaritetsøkonomi.

Dannebrogordenen tildeles danskere og udlændinge for fortjenstfuld civil embedsgerning.

– Jeg er stolt over at blive tildelt ridderkorset. Det lyder lidt som et eventyr med alt, hvad det indebærer. Men mit liv på Marbjerg Mark har først og fremmest været et eventyr i et rige befolket af prægtige, skønne, kloge og kritisk engagerede medrejsende. Mit eget forskerhjerte brænder for forskning i social forandring, og især forandringer som er både socialt retfærdige og bæredygtige i ordets egentlige forstand. Det må være på sin plads at se tildelingen som en venlig hilsen til den type forskning, siger Lars Hulgård.

Lars Hulgård blev ansat som undervisningsassistent på Roskilde Universitet i 1990 og blev udnævnt til professor i 2007. Han er grundlægger af Center for Entreprenørskab ved Roskilde Universitet, der blev grundlagt i 2007.

Internationalt har Lars Hulgård været præsident for EMES International Research Network, hvis bøger er udkommet på ni sprog, og som arbejder for organisationer som OECD og EU.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

Seneste artikler:

McKinsey: Syv gode råd til klimaneutralitet og grønne gevinster

SOMMERLÆSNING: Mckinsey har undersøgt verdens førende virksomheders arbejde med bæredygtig og rentabel forretning. De erfaringer udstiller syv nøglefaktorer, som virksomheder bør fokusere på for at skalere og høste grønne gevinster.

Kvikguide: Sådan sikrer du dig mod at greenwashe

SOMMERLÆSNING: Sustain Report har allieret sig med tænketanken Frej og giver her virksomheder en quickquide til let og elegant at undgå greenwashing og dermed undgå at bryde markedsføringsloven.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.