Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Socialt udsatte har brug for én indgang til sundhedsvæsenet

Ifølge lektor Viola Burau og postdoc Michael Fehsenfeld fra Aarhus Universitet er det helt centralt, at socialt udsatte får lettere adgang til sundhedsvæsenet. I et nyt forskningsprojekt, som Novo Nordisk Fonden og Helsefonden støtter med i alt 1,3 millioner kroner, undersøger de to forskere, om deres hypotese holder stik.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Det påvirker socialt udsatte særligt hårdt, når man som patient skal henvende sig flere steder for at få adgang til forskellige sundhedsydelser. De socialt udsatte er en broget gruppe, som mangler personlige, materielle og sociale ressourcer. De har hyppig kontakt med sundhedsvæsenet, men alligevel ringe muligheder for at få adgang til og gavn af de sundhedsydelser, de har brug for.

Over de næste 18 måneder undersøger Viola Burau og Michael Fehsenfeld derfor, hvad det vil betyde for socialt udsatte, særligt psykisk syge, at de har én indgang til sundhedsvæsenet i form af et fleksibelt kerneteam (FACT) med fagprofessionelle fra både regionen og kommunen.

I forskningsprojektet undersøger forskerne de erfaringer, som borgere med svær psykisk sygdom har med sundhedsvæsenet. Erfaringerne er udgangspunkt for at identificere de organisatoriske praksisser, som understøtter en sammenhængende sundhedsadgang. Endelig vurderer forskerne, hvordan et skifte til fleksible kerneteams påvirker henholdsvis borgernes sundhed og livskvalitet og samfundets sundhedsomkostninger.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:


Ung historiker vinder talent-pris

Gry Jexen har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på, lyder det i begrundelsen.Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Tidligere fortalte virksomheder sjældent om CSR og samfundsansvar. I dag er virkeligheden en anden, fortæller Line Schmeltz Dam i denne udgave af ’Bæredygtig Business’.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.