Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

1,5 mio. kr. til forskning i Arktis

Sundhedsuddannelser i Grønland og krabbefiskeri i Arktis er de områder, der skal forskes i

Millionbevilling skal sikre ny viden om Arktis

Styrelsen for Forskning og Uddannelse uddeler 1,5 mio. kr. til arktisk forskning, som et led af en større strategi, der blev lanceret i 2016 med henblik på at fremme det internationale samarbejde omkring arktisk forskning og uddannelse. Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Styrelsen modtog 19 ansøgninger, men puljen på 1,5 mio. kr. rakte kun til at realisere tre af forskningsprojekterne, der hver især får knap 500.000 kr.

Prorektor og institutleder Suzanne Møller er koordinator for det af projekterne, der har fokus på sundhedsuddannelser i Grønland (ved Grønlands Universitet), mens professor Karin Buhmann står i spidsen for aktiviteterne vedrørende bæredygtig ressourceudnyttelse i Arktis (ved CBS). Professor MSO Brooks Kaiser er projektkoordinator for det tredje og sidste udvalgte projekt, der omhandler krabbefiskeri i Arktis (ved SDU).

Fælles for projekterne er, at de indbefatter ph.d.-kurser og undervisningsforløb i et samarbejde mellem forskere og studerende fra forskellige dele af den arktiske verden.

Projekterne kommer til at forløbe i en periode på maks. to år frem til sommeren 2019.

Arktisk Universitet blev fastsat på Finansloven 2017, og det er denne pulje, pengene kommer fra. Puljen skal understøtte det tværgående samarbejde mellem forsknings- og uddannelsessituationer, der er en del af det internationale netværk: University of the Arctic (UArctic).

UArctic består af 112 medlemmer, hvoraf Danmark, Færøerne og Grønland til sammen har 12 repræsentanter. Netværket laver tværfaglige aktiviteter med udgangspunkt i forholdene omkring Arktis, hvad enten det angår klima, samfund, sundhed, uddannelse mv.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.