Styrelsen for Forskning og Uddannelse uddeler 1,5 mio. kr. til arktisk forskning, som et led af en større strategi, der blev lanceret i 2016 med henblik på at fremme det internationale samarbejde omkring arktisk forskning og uddannelse. Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Styrelsen modtog 19 ansøgninger, men puljen på 1,5 mio. kr. rakte kun til at realisere tre af forskningsprojekterne, der hver især får knap 500.000 kr.
Prorektor og institutleder Suzanne Møller er koordinator for det af projekterne, der har fokus på sundhedsuddannelser i Grønland (ved Grønlands Universitet), mens professor Karin Buhmann står i spidsen for aktiviteterne vedrørende bæredygtig ressourceudnyttelse i Arktis (ved CBS). Professor MSO Brooks Kaiser er projektkoordinator for det tredje og sidste udvalgte projekt, der omhandler krabbefiskeri i Arktis (ved SDU).
Fælles for projekterne er, at de indbefatter ph.d.-kurser og undervisningsforløb i et samarbejde mellem forskere og studerende fra forskellige dele af den arktiske verden.
Projekterne kommer til at forløbe i en periode på maks. to år frem til sommeren 2019.
Arktisk Universitet blev fastsat på Finansloven 2017, og det er denne pulje, pengene kommer fra. Puljen skal understøtte det tværgående samarbejde mellem forsknings- og uddannelsessituationer, der er en del af det internationale netværk: University of the Arctic (UArctic).
UArctic består af 112 medlemmer, hvoraf Danmark, Færøerne og Grønland til sammen har 12 repræsentanter. Netværket laver tværfaglige aktiviteter med udgangspunkt i forholdene omkring Arktis, hvad enten det angår klima, samfund, sundhed, uddannelse mv.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.