Hvordan ser et retfærdigt valgsystem ud, og hvad betyder det for borgerne? Det er nogle af de spørgsmål forskningsprojektet ”Political equality and voting matters” på Aalborg Universitet skal undersøge. De har netop modtaget 4.95 mio. til projektet, som løber de næste fire år.
Projektet ledes af lektor Jørn Sønderholm, fra Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet. Han glæder sig over den nye bevilling – især fordi han mener, der er en del myter i vores demokratiopfattelse, som der på nuværende tidspunkt ikke er forskningsmæssigt belæg for:
– Jeg mener…, at en del populære antagelser om, hvad politisk lighed indebærer med hensyn til, hvordan et retfærdigt valgsystem ser ud, er fejlbehæftede. På den baggrund vil vi i det aktuelle forskningsprojekt undersøge, om det er moralsk acceptabelt at offentliggøre meningsmålinger og exit poll-resultater, om alle stemmer bør tælle med lige megen vægt, om det bør være hemmeligt, hvad den enkelte vælger har stemt, siger han til Aalborg Universitets hjemmeside.
Ud over Jørn Sønderholm skal der ansættes en ph.d.-studerende og en postdoc i tilknytning til projektet.
– Læs mere om projekt Political equality and voting matters
– Læs mere om Det Frie Forskningsråd
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.