Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

5 mio. til demokratiforskning

BEVILLING: Hvad er sammenhængen mellem frie valg, politisk lighed og borgernes demokratiopfattelse? Det skal forskere på Aalborg Universitet undersøge

Hvordan ser et retfærdigt valgsystem ud, og hvad betyder det for borgerne? Det er nogle af de spørgsmål forskningsprojektet ”Political equality and voting matters” på Aalborg Universitet skal undersøge. De har netop modtaget 4.95 mio. til projektet, som løber de næste fire år.

Projektet ledes af lektor Jørn Sønderholm, fra Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet. Han glæder sig over den nye bevilling – især fordi han mener, der er en del myter i vores demokratiopfattelse, som der på nuværende tidspunkt ikke er forskningsmæssigt belæg for:

– Jeg mener…, at en del populære antagelser om, hvad politisk lighed indebærer med hensyn til, hvordan et retfærdigt valgsystem ser ud, er fejlbehæftede. På den baggrund vil vi i det aktuelle forskningsprojekt undersøge, om det er moralsk acceptabelt at offentliggøre meningsmålinger og exit poll-resultater, om alle stemmer bør tælle med lige megen vægt, om det bør være hemmeligt, hvad den enkelte vælger har stemt, siger han til Aalborg Universitets hjemmeside.

Ud over Jørn Sønderholm skal der ansættes en ph.d.-studerende og en postdoc i tilknytning til projektet.

– Læs mere om projekt Political equality and voting matters
– Læs mere om Det Frie Forskningsråd

Forsiden lige nu:

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC

Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.